Pensionärsföreningen Fagervik

Pensionärsföreningen Fagervik firade 40 år

Lördagen den 5 augusti samlades medlemmar och inbjudna gäster i Barösunds ungdomslokal Wallhalla för att fira pensionärsföreningen Fagerviks 40-årsjubileum.

Festtalet hölls av Fagervik Gårds ägare Otto von Frenckell som på ett medryckande och humoristiskt sätt berättade om Fagervik från Vikingatiden till nutid.

Svenska Pensionärsförbundets ordförande Ole Norrback framförde förbundets hälsning och deltog tillsammans med verksamhetsledare Berit Dahlin i festen.

För musiken svarade Ingå Spelmansgille och solisten sjöng såväl Barösundsvalsen som Fagerviksvalsen.

Den läckra festmiddagen intogs på vackert dukade och blomsterprydda bord och servetterna väckte beundran för de var tryckta med föreningens unika logo och namn. Logon har sitt ursprung i den tid då järnproduktionen i Fagervik hade sina glansdagar.

Föreningens sekreterare läste upp föreningens historik och ur den framgick föreningens egen specialitet, hemlagad memma i äkta näverriva.

7 april år 1990 hölls föreningens första  påskauktion, som har blivit en tradition och hålls varje år. Memman från Fagervik är som ett visitkort för bygden och samlar auktionsbesökare från när och fjärran.

Efter uppvaktningar med gåvor, blommor och lyckönsknigar avslutades festen med med dans till tonerna av Spelmansgillet.

En minnesrik eftermiddag för både föreningens medlemmar och inbjudna gäster i Barösunds sommarvackra skärgård!

Text: Camilla Grönholm
Foto: Marcus Grönholm

Karisträffen 20.4.2017

Tack till Karis pensionärer för den fina festen dit vi Fagervikare var inbjudna!